<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8358358341661373609\x26blogName\x3dmakane\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://makane-m.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://makane-m.blogspot.com/\x26vt\x3d-354738864766176189', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
makane-m.blogspot.com ♥
fredag 27 juni 2008

Jag har blivit utmanad av Anna att lista mina 7 favoritlåtar just nu. Vansinnigt svårt, och jag tror att jag kommer komma på någon jag glömt om en stund. Men här kommer iallafall 7 favoriter jag lyssnar gärna och mycket på just nu, gamla som nya.

1, För sent för Edelweiss - Håkan Hellström
2, Realize - Colbie Caillat
3, SOMA generation - Universal poplab. Låten fanns inte på youtube så ni får en annan från Göteborgs filmfestival, ganska dålig kvalitet, men jag var där. ;) I could say I'm sorry
4, Divine - Sebastian Tellier
5, As-tu déjà aimé - Grégoire Leprince-Ringuet och Louis Garrel
6, Kom kampsång - Timo Räisänen & Lasse Lindh
7, A boy named Sue - Johnny Cash

Nu utmanar jag Kola, Karin, Kerstin, Jenny, Maja (när hon kommer tillbaka från bloggpausen), Stina och Maria, om ni har lust.
3 Skriv något, och gör mig glad
torsdag 26 juni 2008


Underbart! En liten godispåse med prover också.
3 Skriv något, och gör mig glad
1 dag kvar på jobbet. Idag måste jag dessutom gå 45 min tidigare för att hämta Maja på förskolan. Underbara M erbjöd sig att skjutsa ner mig så att jag inte skulle behöva gå ännu tidigare och ta tåget.

Fick ett mess förut. Mina saker från eleven har kommit! Måste sticka och hämta dem direkt när vi hämtat Maja.
3 Skriv något, och gör mig glad
Jag hade tänkt att skriva en översättning jag gjort på en datelåt, men jag mindes visst inte allt. Det får bli en del av en låt jag skrivit som aldrig blivit en hel låt.

"Jag kan glömma en stund,
men så kommer bilden tillbaka.
Av den kvällen, av honom och mig,
och jag börjar sakna.

Jag kunde inte fatta då,
och jag kan fortfarande inte förstå.
Att trots att vi vill ha varann,
kan det aldrig bli vi två."

Skriven till en man för 10 år sedan efter en magisk natt. En natt då det bara var han och jag...
0 Skriv något, och gör mig glad
Jag har en vän som är fenomenal på att skriva låtar. Eller hon var iallafall, det var längesedan jag hörde något hon gjort. Idag när jag körde omkring på jobbet (truck för er som inte vet) sjöng jag några gamla godingar. Eftersom jag inte vet om hon tycker det är okej att jag lägger ut hennes texter så lägger jag ut en engelsk text som jag skrivit till en av mina favoriter.

"I'm afraid of love.
Afraid that he doesn't love me.
And even more afraid that he do.
(borde egentligen vara does, men det låter inte lika bra...)
I'm afraid to be desired.

Feeling incomplete.
Living my life afraid to feel the heat.
This thought keeps messing me up,
that he might never be mine.

Sometimes love's unfair.
Love - always.

I'm afraid that he will turn me down.
Afraid to not be good enough.
Afraid to let love in.
And not fight hard and tough.

Feeling incomplete.
Living my live afraid to feel the heat.
This thought keep messing me up,
that he might never be mine.

Sometimes life's unfair.
Love - always."

Kola, om det är okej för dig vill jag gärna lägga upp "Du är död" för jag fullkomligt älskar den. Men det gör jag inte om du inte tycker det är okej.

0 Skriv något, och gör mig glad
onsdag 25 juni 2008

Nu när det lutar åt att jag inte kommer in på skolan, så lutar det ju desto mer åt en fantastisk tre veckors resa till Japan. Det känns kul. Jag älskar att "att inte komma in" alternativet känns så bra. Ska jag vara ärlig har jag haft lite ångest över det sen jag fick veta att skolan är otroligt negativ till någon form av ledighet under terminerna. Iallafall så är det dags att ta upp Japan planeringen igen känner jag.

Läget är alltså såhär. Det är alltså jag och A som varit där en gång tidigare, och bästa vännerna M och P som åker dit för första gången. Vissa saker är måsten för M & P, vissa saker är måsten för oss allihop. Hur ska man hinna allt?

Måsten:
Tokyo. Akihabara som är himmelriket för mig. Roppongi som vi missade helt förra gången. Undebara Ueno parken. Det kejserliga palatset, fast frågan är om det inte räcker att se det utifrån den här gången. trädgården var fin, men inte den finaste vi såg.
Kyoto. Vår absoluta favorit förra gången. Stationen måste ses, det kejserliga palatset måste ses, vår lilla italienska restaurang måste besökas igen, den underbara bokaffären ska förse oss med massor av engelsk manga, hela staden måste upplevas. Den gyllene paviljongen missade vi förra gången. Den silvriga får besökas igen för sin fantastiska lilla trädgård och den mysiga "filosofens promenad" som går därifrån.
Hiroshima. Ett måste för M & P. Man kan inte åka till Japan och inte se fredsparken och besöka museét. Den här gången ska vi hinna med Miyajima också.
Okinawa. Ett måste för oss allihop. Vi vill uppleva de fantastiska stränderna. Men också de historiska platserna efter andra världskriget.

Vill vi helst inte missa:
Kanazawa. Samurajbyn vill vi gärna uppleva.
Mt Fuji/Hakone. Varma källor, naturreservat och Japans högsta berg vore trist att missa igen.

Sedan finns det ju hundratals platser till i det fantastiska Japan som vore kul att uppleva. Men bara med dessa punkterna fyller vi 3 veckor utan problem.

Någon som varit i Japan som har några tips?

Etiketter: , , , ,

2 Skriv något, och gör mig glad
Nu har jag shoppat lite på eleven.se. Fick tips av Anna för ganska längesedan att testa Eyekos 3 in 1 så den klickade jag hem. Blev även ett fat balm Strawberry och en svart mascara. Hoppas grejerna kommer fort. Det är redan betalt och klart iallafall. Har aldrig provat några av Eyekos produkter tidigare, men som det mangatok jag är faller jag ju stenhårt för designen på grejerna. Och de har vettiga priser så jag chansar.
Har ni testat någon av produkterna? Vad tyckte ni isåfall?


1 Skriv något, och gör mig glad

Känner att jag måste skriva ett litet inlägg om storfavoriten Håkan Hellström. Jag förstår inte hur folk inte kan tycka om det han gör. Jag förstår inte hur man kan undgå att höra magin i hans musik.

"Han sjunger falskt" är ett vanligt motiv. Eh. Vad ska man svara på det. Alla toner är inte helt rena, nej, men vad gör det då? Om allt man hör när Håkan sjunger sin underbara "För sent för Edelweiss" är att han missar en ton här och där så har man ju helt missat vad allting handlar om. Glädjen, lyckan, energin han förmedlar med sina fantastiska texter, trallvänliga melodier och sin magiska sångglädje.

Hans konserter slår de flesta andra jag varit på. Nu senast i Skandinavium... stämningen där hade vänt alla er Håkan Hellström hatare direkt.

Jag förstår inte heller behovet av att klanka ner så mycket på honom. Är det jantelagen, att han inte ska tro att han är något? (Vilket han förvisso inte gör. Ödmjukare grabb får man leta med ljus och lykta efter.) Är ni avundsjuka att han lyckats trots att han inte tar varje ton så som ni vill att han ska göra? Varför retar det er så att det alltid måste kommenteras?

Det är ju iallafall lite skönt att inte bara en stor del av Sverige ser Håkans charm, utan även pressen;

"Äntligen är "För sent för Edelweiss" släppt och den har tagits emot av pressen med fina betyg:
+ Aftonbladet (4/5)
+ DN (4/5)
+ Expressen (4/5)
+ GP (5/5)
+ Helsingborgs Dagblad (5/5)
+ Metro (4/5)
+ Svenska Dagbladet (5/6)
+ Sydsvenskan (4/5)
+ Uppsala Nya Tidning (4/5)
Aftenposten har recenserat singeln och gav den 5/5. "

från Håkans hemsida.
Naturligtvis behöver inte alla gilla Håkan, på samma sätt som ingen behöver gilla något man inte gillar. Men det är det där behovet av att säga/skriva det hela tiden. "Hur kan någon gilla honom", "Hur kan han ha blivit så stor", eller den värsta "Han kan ju inte sjunga". ?!? Om det är något killen kan så är det att sjunga!
Nu har jag predikat färdigt för idag. Lyssna på den musik ni själva tycker om, och strunta fullständigt i vad andra lyssnar på. För vet ni vad? Smaken är som baken. ;)

Etiketter:

3 Skriv något, och gör mig glad
tisdag 24 juni 2008




Sex and the city - the movie.

Imorgon är det dags att se den. Ska bli riktigt kul. M har fixat biljetterna så jag vet inte än om det blev 6 eller 9 bion. Men det är ju vilket som. Någon cosmopolitan slinker ner, antingen innan eller efter.

Någon av er som sett den än? Vad tyckte ni?
1 Skriv något, och gör mig glad
Jag älskar min nya blogg. Blir så glad av att se den.
0 Skriv något, och gör mig glad
Inte ens fyra dagar kvar. Oj vad jag räknar ner.

Igår kom beskedet ifrån skolan. Reserv. Det som jag ville allra minst. Ett ja eller ett nej vill jag ha. Dessutom fick man inget nummer. Jag vet inte om jag är reserv nr 1 eller 70. Man ska bara anmäla om man vill fortsätta vara reserv. Och det vill jag väl, antar jag. Äh. Fan. Ett ja hade betytt att det blir 2 års plugg. Ett nej hade betytt att det blir Japan resa och bebis. Ett kanske blir svårt och jobbigt och krångligt...

Kanske är det bättre såhär. Jag har ju ändå velat fram och tillbaka. Nu bestämde någon annan åt mig. Fast den som bestämde kunde inte riktigt bestämma sig och gav mig ett kanske. Vad ska jag göra med ett kanske?!

Men sugen på Japan är jag så till den milda grad. Och oerhört sugen på ett barn till. Kanske blir det plugg efter en eventuellt mammaledighet istället. Då blir inte föräldrapenningen lidande heller...

Maybe this is for the best.
2 Skriv något, och gör mig glad
måndag 23 juni 2008

En kaotisk start på veckan. Detta känns inte som en bra dag. Men jag är ändå glad. För detta är sista veckan på jobbet innan mitt sommarlov. Känns vemodigt såklart när man får höra hur tråkigt det är att man slutar. Men det känns rätt, och det är kul att höra hur uppskattad man varit. Liten egokick sådär.

Får se om det hinns med mer blogg idag. Är som sagt tokigt mycket på jobbet. Men eftermiddagen bör bli lugnare än vad förmiddagen varit (bara för att jag sa det, kommer den väl bli ännu värre...)
0 Skriv något, och gör mig glad
fredag 20 juni 2008

Glad midsommar!

Hoppas ni får en underbar dag. Nu ska jag och Maja gå och köpa frukost, sedan bär det av till Onsala för en hejdundrans familjefest. Ska bli underbart.
4 Skriv något, och gör mig glad
torsdag 19 juni 2008


En annan pilot jag är helt galet nyfiken på är ju såklart Joss Whedons Dollhouse. Efter att jag blev Buffy och Angel tokig förra sommaren så har jag ju insett att mannen är ett geni. Och idéen låter magnfik, och jag gillar verkligen Eliza. Någon jag gillar ännu mer är Amy Acker som också har en roll, tyvärr ingen huvudroll, men ändå... AMY ACKER!

Etiketter: , , , , ,

5 Skriv något, och gör mig glad
Inte ens hemtelefonen har Telia lyckats koppla in än. Enligt dem är det inkopplat den 12 juli och vi felanmälde detta då. Igår ringer en tekniker som är utanför vårt hus och säger att han inte hittar något och att ärendet tar slut om en kvart. "Så ni får göra en ny anmälan och säga att vi behöver komma in i lägenheten". Jahaja. Om nu Telia har 6 dagar på sig att lösa det här. Varför skickar de ut en tekniker precis innan ärendet går ut? Varför ger de honom inte ens tid att lösa problemet om han nu hade hittat något? Galet. En tekniker är hos oss i eftermiddag och ska försöka lösa det. Och nu får de banne mig lyckas. Jag kan dessutom garantera att de tänker ta betalt från den 12'e också. Andreas får ta den fighten. Jag har gjort det med Telia alltför mycket. Det är därför vi inte haft telefonen med dem på 5 år.

Etiketter:

2 Skriv något, och gör mig glad
Det har läckt ut 2 tv-serie piloter som jag är tokigt nyfiken på. Fringe och True Blood. Av det jag vet om dem så är jag ruskigt sugen på bägge 2, men vårt internet lyser med sin frånvaro.

Etiketter: ,

0 Skriv något, och gör mig glad
Dagen börjar bättra sig. Med lite lugn efter en sjukt stressig förmiddag och lite Once more with feeling i öronen så känns saker faktiskt bra. Min älskade syster är nere ifrån Sthlm och vi har inte setts sedan jul så bara det är ju ett sådant fantastiskt plus. Men jag vet inte hur mycket vi kommer hinna ses idag dock.

Imorgon är det midsommarafton (om det nu undgått någon). Vi ska vara i Onsala tillsammans med bästa vännerna. Ska bli väldigt trevligt. Försöker dra ihop en liten femkamp också. Någon som har bra förslag på grenar? Det ska gärna vara klurigt att göra, men lätt att förbereda.

Vad har ni för midsommarplaner?

Etiketter:

1 Skriv något, och gör mig glad
Idag är en sådan där dag där man undrar om man borde ha gått upp ur sängen. KAOS!
3 Skriv något, och gör mig glad
onsdag 18 juni 2008

När ni kommenterar på min blogg måste ni tänka på att skriva http:// på era bloggadresser, annars blir det ingen länk. Så då kan jag inte svara i era bloggar.

Sitter och småkollar på tv3s SATC maraton nu. Är riktigt sugen på filmen. Blir nog i nästa vecka med flickorna.
2 Skriv något, och gör mig glad
Förlust. Oväntat innan matchen, men väntat efter bara några minuters spel. Ryssland hade spelet i stort sett hela matchen och var det bättre laget. Så resultatet var rättvist, men det är väldigt, väldit tråkigt. Vi får satsa på VM nu istället. Vi har ju faktiskt tagit brons... ;)
0 Skriv något, och gör mig glad

Ikväll är det match igen. En viktig match. Men vi behöver bara 1 poäng. Det räcker med oavgjort så tar vi oss vidare till kvartsfinal mot Holland. Jag tror på Sverige idag. Vi bör klara det. Däremot tror jag Holland i kvarten blir väldigt svårt. Holland spelar helt fantastiskt fotboll och de är faktiskt mina favoriter (om man bortser från att jag är svensk och naturligtvis vill att vi tar hem alltihop.) Jag tycker vi har spelat väldigt bra, för att vara oss, hittils i EM. Matchen mot Grekland ägde vi, och första halvlek mot Spanien var riktigt bra. Andra halvlek var svag, och Spanien vann välförtjänt (även om det var sjukt snopet i 92'a minuten). Jag tror dock det hade mindre att göra med Zlatan och mer att alla spelarna var slutkörda. För visst kan Zlatan trolla med bollen som ingen annan, men jag tror inte att allting står och faller med honom.


Vad tror ni det blir ikväll? Vinner Sverige eller Ryssland?
8 Skriv något, och gör mig glad

Vackra bilder på Hayden Panettiere hittade jag på den här mycket underhållande bloggen jag ramlade över idag.
4 Skriv något, och gör mig glad
Nu tror jag att ni ska kunna kommentera.


Jag märkte också att å, ä och ö blev skumma, och samma sak med hjärtanen. Men bara ibland. Blir det så för er, eller ser ni å, ä, ö och hjärtanen?
2 Skriv något, och gör mig glad
Katastrof!


Ni kan inte kommentera. Hur löser man det tro?
0 Skriv något, och gör mig glad
Nu fungerar mobilbloggningen också. Utmärkt!
0 Skriv något, och gör mig glad

Maja och Knut leker
0 Skriv något, och gör mig glad
Jag kände att det var dags för en ny blogg. Jag bloggade ett drygt år på webblogg.se och när jag skapade den andra blogger bloggen så tänkte jag att den bara var tillfälligt. Så nu när jag ska försöka komma igång med bloggandet igen blev det dags för en ny.


Jag funderade på att gå tillbaka till blogg.se. Mycket för att det kändes som om man hade fler läsare där. Och sedan hittade jag den här templaten och blev alldeles förälskad i den. Och eftersom den var gjord för blogger så orkade jag inte krångla. Det fick bli blogger igen. Och jag bryr ju mig inte om gigantiskt många läsare, även om det naturligtvis är roligt. Jag får försöka pinga den lite mer istället. :)
0 Skriv något, och gör mig glad
En ny blogg och en ny start.
0 Skriv något, och gör mig glad